LED-verlichting

LED-verlichting

LED-verlichting, energie besparen en lichtplan

Met LED-verlichting kunt u uw energierekening fors terugdringen. Daarnaast is de prijs van LED-verlichting de laatste jaren gedaald en betaalbaar geworden. Toch is de aanschaf van LED-verlichting lastiger dan een traditionele gloei- of spaarlamp. LED-verlichting is namelijk in alle kleuren te krijgen en wordt er gesproken over kleurtemperatuur en lumen (lichtsterkte), en minder over het aantal Watt. Daarnaast werkt LED-verlichting slecht in combinatie met traditionele dimmers. Wij geven advies voor kantoren, fabriekshallen, winkels en showrooms, maar komen ook bij u thuis om de juiste LED-verlichting te adviseren.

LED-verlichting en kleuren

Elke ruimte heeft eigen voorwaarden als het om licht gaat. Met name de kleur(temperatuur) is belangrijk voor de toepassing binnen een ruimte. Zo is er op kantoor een andere kleur licht nodig (kouder) dan in een winkel of showroom (warmer). Als de ruimte verschillende toepassingsgebieden heeft, dan kan er voor worden gekozen om LED-lampen te kiezen die elke gewenste kleur kunnen geven, van warm wit, tot paars en geel. Zo creëert u de juiste sfeer bij de juiste gelegenheid.

Lichtplan LED-verlichting en terugverdienmodellen

Wanneer u op kantoor, winkel, showroom of fabriekshal uw verlichting wilt laten vervangen, dan kunnen wij voor u de terugverdientijd van de investering berekenen. Daarnaast maken we een lichtplan voor alle ruimtes, zodat uw personeel de juiste verlichting op de werkplek heeft, om geconcentreerd te kunnen werken. Dit plan nemen we met u door en onze elektromonteurs installeren de LED-verlichting met zorg.

Subsidies LED-verlichting zakelijk gebruik

Als u in uw bedrijfspand de traditionele verlichting laat vervangen door LED-verlichting, dan kunt u aanspraak maken op subsidies van de overheid. Op bepaalde duurzame armaturen zit bijvoorbeeld subsidie en op anderen weer niet. Waarschijnlijk komt u in aanmerking voor de KIA (Kleinschaligheids Investerings Aftrek) en de EIA (Energie Investerings Aftrek).

De overheid is niet heel consequent met het subsidiebeleid, dus informeer vooraf of de subsidie nog verstrekt wordt. Wij kunnen u daar ook mee verder helpen. Neem contact op als u vragen heeft.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met LED-verlichting, of een lichtplan op maat ontvangen, neem dan contact op.

0314 65 20 43
vhi@vanhalteren.net